Horrormuggen!

Oma weet raad met muggen

Muggen kunnen natuurlijk irritant zijn. Je hebt ook extreme varianten. Prachtig voer voor filmmakers om lekkere griezelfilms te maken. Beesten vormen natuurlijk sowieso een prachtige inspiratiebron om een goede rampenfilm over te maken, denk maar aan bijvoorbeeld Jaws. Maar ook ‘de mug’ speelt de hoofdrol in een aantal films. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Perfect voor een griezelig avondje om kriebels van te krijgen.

Mosquito (1995)

In Mosquito, een science-fiction horrorfilm, stort een UFO neer in een moeras van een Amerikaans Nationaal Park. Als er een mug van de dode aliens begint te eten, neemt deze een proportionele grootte aan, ongeveer de grote van een gier. Het stel Ray en Megan rijden op dat moment naar een camping in hun R.V. en botsen per ongeluk tegen de gemuteerde mug op. De beangstigend grote proboscis wordt teruggevonden, terwijl deze aan de radiator hangt. Terwijl de ranger zich nergens druk om maakt, blijken steeds meer muggen deze groottes aan te nemen en steeds agressiever te worden. Ze vallen mensen aan en doden elk mens in hun omgeving. Lukt het de overlevenden van het park om de muggen te verslaan?
Bekijk hier de trailer.

Mansquito (2005)

In Mansquito probeert de wetenschapper Dr. Aaron Michaels in het laboratorium van het farmaceutisch bedrijf Bellion’s een vaccin te ontwikkelen tegen het besmettelijke en zeer dodelijke virus Guinin. Hiervoor gebruikt hij de genen van een mug. Zijn assistente Jennifer Allen helpt hem daarbij. Zij heeft een relatie met politie luitenant Thomas Randall, die enkele moordenaars heeft opgepakt. Er wordt besloten dat de omstreden methode op een ter dood veroordeelde crimineel uitgetest wordt. Dit gaat gruwelijk mis en de schurk én Jen worden beïnvloedt door radioactief veranderd DNA van een experimentele reactor die voor de muggen gebruikt werd. Terwijl de gevangene ontsnapt en in een mug-achtig monster transformeert dat zijn slachtoffers compleet uitzuigt, gaat Thomas hier met zijn partner achteraan. Maar ondertussen begint zijn eigen vriendin Jennifer ook te muteren.
Bekijk hier de trailer.

Skeeter (1993)

De film Skeeter draait het ook om reusachtige muggen die na een nucleaire ramp bloeddorstig en gigantisch zijn geworden, met een onstilbare honger naar menselijk bloed. Na een nucleaire ramp veranderen de muggen plots in reusachtige monsters met een onstilbare honger naar bloed. De mensheid moet een manier vinden om zich te verweren tegen deze monstermuggen. De schuld ligt bij de corrupte ontwikkelaar Drake die illegaal giftig afval heeft gedumpt. De sheriff van het dorp, Ray Boone, en zijn geliefde Sarah moeten alles op alles zetten om de reden van deze vervuiling te achterhalen en samen met milieu-inspecteur Gordon Perry proberen ze een oplossing te vinden, voordat het hele dorp is uitgemoord.
Bekijk hier de trailer.