Je bekijkt nu Allergisch zijn voor muggenbeten, kan dat?

Allergisch zijn voor muggenbeten, kan dat?

  • Berichtcategorie:Muggenbulten

Nee hè, alweer een muggenbult.. Voel jij je af en toe ook net een muggenmagneet? Mensen om je heen worden nooit gestoken, of krijgen geen muggenbulten. Maar jij.. jij bent altijd het haasje. Hoe kan dat toch?

Eiwitten

Tijdens het steken laat de mug speeksel achter in het lichaam. Hierin zitten eiwitten die er voorzorgen dat het bloed niet gaat stollen. Hierdoor kan de mug het bloed gewoon blijven opzuigen. Deze eiwitten kunnen een fysieke reactie bij de mens veroorzaken. Te veel van die eiwitten kunnen een fysieke (allergische) reactie bij de mens veroorzaken. Meestal betekent dat een zwelling en jeuk op de plek waar je gestoken bent. Hoewel de zwelling en jeuk allergische reacties zijn, spreken we hier nog niet van een echte muggenallergie.

Extreme bulten

Bij sommige mensen ontstaat er na een muggenbeet een extreem grote muggenbult die doorzet als een soort plakkaat, die zich over een volledig lichaamsdeel uit kan strekken. We spreken dan van een allergie. Van één beet kan een arm of been al aanzienlijk opzwellen. Voeten kunnen dusdanig zwellen dat de schoen niet meer past en in je gezicht kan deze allergische reactie een opgezwollen gezicht veroorzaken waarbij je ogen zelfs dicht kunnen gaan zitten.

Geef een antwoord