Je bekijkt nu Hoe voorkom je muggenbulten bij baby’s?

Hoe voorkom je muggenbulten bij baby’s?

Muggen zijn al vreselijk irritant in je eigen (slaap)kamer maar een mug in de kamer bij je baby is al helemaal ongewenst. Hoe voorkom je dat baby het doelwit wordt van muggen?

Plaats muggenhorren

Zorg allereerst dat je goede horren plaatst voor de ramen. Frisse lucht voor je baby is zeer gezond maar om daarbij meteen een hele zwerm muggen uit te nodigen is niet te bedoeling. Goede horren voor de ramen is dus een must. Ook voor kantelramen dakramen zijn muggenhorren te koop. Heb je ramen in een afwijkende afmeting of vorm, laat dan de horren op maat maken. Overal in huis goedwerkende muggenhorren plaatsen en gebruiken is de eerst barrière voor de mug.

Natuurlijk bestaat er ook de kans dat muggen binnenkomen via de deur, meeliften op je kleding of tussen het wasgoed. Voor je het weet ziet de mug dan kans om je baby te steken. Het gevolg is vaak een huilend kindje en rode jeukende bultjes.

Koop een goede klamboe

Koop daarom een ruim bemeten klamboe en zorg dan deze altijd goed gesloten is, of je baby nu wel of niet in het bedje ligt. De klamboe overdag – als je baby niet in bed ligt – op te knopen en pas tijdens het slaapje om het bedje draperen is niet effectief: een mug op het beddengoed, achter het hoofdeinde of aan de onderkant van het bedje wordt ingesloten in de klamboe en kan zijn verve-lende steekwerk beginnen tijdens het slaapje. Een klamboe vormt op deze manier de tweede barri-ère om de muggen buiten te houden. Zorg ervoor dat de klamboe goed vast zit en door de kleine handjes niet in het bedje kan worden getrokken.

Geen DEET

DEET of andere chemische middelen tegen muggen zijn voor je baby uit den boze. Voorkomen is nog altijd het beste na het frequent gebruik van horren en de klamboe. Daarnaast kan je gebruik maken van natuurlijke mug-werende middelen. Een citroengeranium op de (baby)slaapkamer kan geen kwaad, evenals een doekje met wat druppels azijn of een ventilator die zachtjes door de kamer waait.

Geef een reactie