Je bekijkt nu Muggen voorkomen met een muggenhor

Muggen voorkomen met een muggenhor

Wil je zeker zijn van een ongestoorde nachtrust en voldoende frisse lucht in huis tijdens de warme zomermaanden, zonder lekgeprikt te worden door eindeloos veel muggen? Een aantal dingen kunnen hierbij goed van pas komen. Zo kun je aan de slag met muggenspray, muggenlampen[IR1]  én een muggenhor (of insectenhor). Een hor tegen muggen werkt als ideale bescherming tegen deze vervelende insecten. Groot pluspunt: tóch met het raam open slapen! In dit artikel lees je alles over muggenhorren, hoe deze werken en waar je op moet letten bij het aanschaffen ervan.

Wat is een insectenhor en hoe werkt deze tegen muggen?

Een hor kan geplaatst worden in ramen en deuropeningen en bestaat uit fijn gaas dat gespannen is in een ​​raamwerk van hout, kunststof of aluminium. Het gaas is fijn genoeg om muggen en andere (vliegende) insecten buiten te houden, maar laat de lucht toch vrij naar binnen stromen. Een muggenhor is gemakkelijk op maat of in standaardmaten te bestellen bij verschillende aanbieders. Hoewel het misschien klinkt alsof een muggenhor niet al te fraai staat in een woning, zijn er genoeg opties beschikbaar die stijlvol en onzichtbaar in het kozijn verwerkt kunnen worden.

Waar kunnen horren tegen muggen geplaatst worden?

Zowel in raam- als deurkozijnen kan een anti-muggen hor gemonteerd worden. Voor beide bestaan verschillende typen horren tegen muggen. Zo kun je ervoor kiezen om een schuifhor te plaatsen in een deuropening of een deurhor met een magnetische strip. Daarnaast kun je voor elk type raam – dakraam, kiepraam, enzovoorts – een geschikte hor vinden. We zetten de verschillende soorten voor je op rij.

Soorten horren tegen muggen

Inzethor (of voorzethor)

Dit type hor is een van de meest gangbare en eenvoudige keuzes. De hor kan namelijk eenvoudig worden geplaatst én worden weggehaald uit het raamkozijn. De muggenhor kan op zijn plaats blijven terwijl het raam wordt geopend en boren of schroeven is voor montage in de meeste gevallen niet nodig.

Sommige anti muggen horren van dit type zijn gemaakt van flexibel materiaal en kunnen met klittenband in het kozijn worden geplakt. Deze zijn ook vaak wat zachter geprijsd. Je kunt dergelijke horren gemakkelijk bestellen via Bol.com.

Rolhor tegen muggen

Rolhorren zijn verkrijgbaar voor vrijwel elk soort raam, waaronder draairamen, dakramen, draaikiepramen en schuiframen. Het opgerolde gaas kan makkelijk naar beneden worden gehaald en vastgezet. Het is niet de mooiste optie maar wel een snelle manier om muggen buiten te houden.

Hordeuren

Voor hordeuren zijn er twee uitvoeringen: een reguliere, vaste hordeur en een plisséhordeur. Het eerste model werkt als een gebruikelijke deur. De plissé hor vouwt als het ware in elkaar en kan open en dicht geschoven worden, waardoor het makkelijk wordt om de deur open te houden. Dit type hor is geschikt voor iedere deur, maar is de ideale optie als je een schuifpui hebt: zo kan de hor gemakkelijk meeschuiven.

Vliegengordijn

Houd je graag muggen en andere insecten buiten, maar heb je een huisdier dat graag van binnen naar buiten loopt? Dan is een vliegengordijn wellicht een geschikte optie. Deze behoort niet helemaal tot de categorie muggenhorren en is dan ook een minder effectieve oplossing. Een windvlaag kan er namelijk al snel voor zorgen dat de hor openwaait en muggen of andere insecten hun weg naar binnen vinden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hor tegen muggen?

Wil je er zeker van zijn dat je muggen en andere vervelende insecten buiten houdt met een hor? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren voordat je een hor aanschaft. Bijvoorbeeld:

Kwaliteit en duurzaamheid

Het liefst kies je natuurlijk voor een hor van goede kwaliteit. Vooral wanneer je voor een muggenhor kiest die aan de buitenkant van het raam of deur gemonteerd wordt, is een stevige, duurzame hor gewenst. Factoren zoals Uv-straling kunnen horren die hier niet tegen bestand zijn, aantasten. Ga dus na waar de hor geplaatst zal worden om de juiste kwaliteit te bepalen.

Plaatsing en installatie

Zeer belangrijk: is de hor gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen? Zo bestaan er anti muggen horren met plak- of magnetische strips, maar ook vaste raamhorren. Wat betreft deurhorren is een vliegengordijn net wat makkelijker gemonteerd dan een plisséhordeur.

Een muggenhor op maat of een standaardmaat?

Horren zijn beschikbaar in verschillende maten. Heb je een afwijkende maat nodig? Dan zijn muggenhorren ook gemakkelijk op maat te bestellen in een materiaal en kleur naar keuze. Wel zo fijn wanneer je het uiterlijk van de hor zo goed mogelijk wilt laten aansluiten op de rest van je interieur!

Een muggenhor: de ideale oplossing voor frisse lucht, zonder muggen in huis

Een muggenhor is dus een erg goed idee: het huis is niet alleen muggenvrij, maar ook vrij van andere, vervelende insecten. ‘s Nachts wakker liggen van de hitte hoeft ook niet meer: gooi alle ramen en deuren zorgeloos open en geniet van de frisse lucht!

Geef een reactie