Je bekijkt nu Muggen in Mexico

Muggen in Mexico

  • Berichtcategorie:Midden-Amerika

Ga je op vakantie naar Mexico? Dan kunnen we je vertellen dat hier zeer zeker muggen rondvliegen. Advies dus om je er tegen te beschermen.

Zika

Het Zika-virus, dat overgebracht wordt door de Tijgermug (ook wel de Aedus-mug genaamd), komt zeer zeker voor in Mexico. De Zika-mug is pas sinds 2014 bekend en geregeld in het nieuws. Met name in Zuid-Amerika is deze mug te vinden, maar ook in dit Latijns-Amerikaanse land zoemt dit beestje rond. Als je zwanger bent, wordt je momenteel dan ook sterk afgeraden om naar dergelijke gebieden te reizen. Mexico is geen gevaarlijk bestemming in dit geval, maar dat het Zika-virus er heerst, is wel zeker. Meer lezen over het Zika-virus.

Malaria

Ook de malariamug leeft in Mexico. Met name in de Zuidelijke gebieden van het land, de provincies Chiapas en Oaxaca, is deze ziekte een probleem en reisbureau’s raden je dan ook aan om je hier tegen te beschermen. Reis je naar Chiapas, dan dien ten zeerste je malariapillen te gebruiken. In beide gebieden is het aan te raden om anti-muggenmaatregelen te nemen. Laat je vooraf sowieso adviseren over maatregelen voor je besluit naar Mexico en met name dit Zuidelijke gebied te vertrekken. Overigens zijn dit ook de twee provincies waar het Zika-virus heerst.

Ga je de jungle in? Zorg er dan voor dat je je goed beschermt door een lange broek te dragen en anti-muggenmiddelen te gebruiken. Muggen in dit gebied kunnen heel hard steken en als je er enigszins gevoelig voor bent, kun je bulten krijgen die pas na een week verdwijnen.

Dengue

Een andere ziekte die in Mexico heerst is ‘Dengue’, ook wel bekend als knokkelkoorts. Dengue komt voor in het Zuidelijke gedeelte van het land en wordt eveneens verspreid door muskieten, tijgermuggen. Helaas is hier geen vaccin beschikbaar voor, dus zorg er vooral voor dat je niet door muggen gestoken wordt.

Geef een reactie