Je bekijkt nu Wat trekt muggen aan in huis?

Wat trekt muggen aan in huis?

Geniet je in alle rust van je zwoele zomeravond, wordt je binnen de kortste keren gestoord van het irritante gezoem van muggen die uit het niets op je af zijn gekomen. Je bedenkt allerlei oplossingen om er vanaf te komen maar hoe weten die kleine mormels je huis eigenlijk te vinden?

1.   Vocht

Dus als jou woning naast de warmte van de zwoele zomeravond ook onopgemerkte vochtige plaatsen heeft, zijn ze in ieder geval al snel in de buurt. Denk hierbij aan water dat nog in een dakgoot staat, putjes in de tuin die niet goed doorlopen of van die schaaltjes die je onder een bloempot zet waarin nog een restje water blijft staan.

Ook de begroeiing rond je vijver is voor muggen en hun nazaten aantrekkelijk om zich in terug te trekken. Muggen leggen namelijk hun eitjes in stilstaan water waardoor je op vochtige plekken snel last kan krijgen van een heuse muggenplaag.

2.   Bloed

Off course, bloed. Muggen, en met name de vrouwtjes, zijn maar op één ding uit. Jouw bloed. Om dat te vinden reageert hun geur-zintuig op drie factoren. Zweet, zuren zoals urinezuur en uitstoot van Co2. Ze kunnen deze factoren al detecteren vanaf zo’n vijftig meter afstand. Dus als jij in je huis verschillende vochtige plekken hebt, bevind jij je al snel binnen die range van vijftig meter.

3.   C02

Met name het uitademen van Co2 is voor muggen erg aantrekkelijk. Hoe groter een mens is, des te meer Co2 hij uitstoot en ook zwangere vrouwen stoten meer uit dan de gemiddelde persoon van gelijk lichaamsbouw. Door veel te bewegen produceer je meer warmte, waardoor je meer zweet en de uitstoot van Co2 groter wordt en daar smullen de muggen weer van.

Om zo min mogelijk last van muggen in huis te hebben is het dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat er geen vochtige plekken in en om het huis zijn, het teveel aan restwater opgeruimd is en dat je de begroeiing rond je vijver kort houdt. Neem dan een drankje, ga rustig zitten en probeer zo min mogelijk te bewegen.

Dat zijn de voornaamste zaken waarvoor een mug je huis zal betreden om op zoek te gaan naar jou. Maar er zijn ook een aantal fabels over wat muggen zou aantrekken. De belangrijkste willen wij zo snel mogelijk uit de wereld hebben zodat jij je niet in onmogelijke bochten hoeft te wringen als je ’s avonds naar bed wil:

Komen muggen op licht af?

Nee. Hoewel het grootste deel van de mensen denkt dat dit zo is, is dit een fabel. Dit lijkt enkel zo omdat je bij licht de muggen pas ziet (duhh) en omdat ze bij schemering, het moment dat jij de lampen aan gaat zetten, actief worden.

Om muggen in huis te voorkomen is de makkelijkste manier om goede horren te plaatsen.

Geef een reactie