Je bekijkt nu 6 tips om korte metten te maken met muggen

6 tips om korte metten te maken met muggen

Je hebt je best gedaan om je omgeving vrij van muggen te houden en toch weten er een paar kleine zoemers weer binnen te dringen, toch zouden we graag allemaal muggen bestrijden. Er rest maar één ding: verdelgen die handel! Maar met welke middelen kan je ze het beste te lijf gaan?

Insecticide

Zoals bij veel bestrijdingsmiddelen heeft insecticide, vaak wel anti-muggenspray genoemd z’n voor- en z’n nadelen. Het voordeel is dat het één op één geweldig werkt. Een klein beetje spray direct op de mug en hij is ten dode opgeschreven. Nadeel is dat je er actief mee bezig moet zijn. In je slaap heb je er dus niet veel aan. Daarbij is het de vraag of je je slaapkamer volledig vol wilt spuiten om er vervolgens een hele nacht in te slapen.

Anti-muggenstekker

Gif in de vorm van een verdamper, de zogenaamde Anti-muggenstekker werkt ook goed. Maar ook daarvoor geldt of je in een gif ‘wolk’ wilt slapen.

Vliegenmepper

Het inzetten van een vliegenmepper vergt enige vaardigheid. Of liever gezegd, beheersing. Als je met een klassieke vliegenmepper in je ergernis voluit uithaalt naar de mug is de kans groot dat hij lachend van je wegvliegt. Doordat een mug zo licht van gewicht is, heb je met een ferme uithaal eerder de kans dat je hem weg wappert, dan dat je hem plat slaat. Dan kan je beter kiezen voor een elektronische vliegenmepper. Als je deze in de richting van de mug beweegt terwijl je op het knopje drukt om het elektrische gedeelte te activeren, is de kans groot dat de mug tegen dit gedeelte aankomt en in één keer dood is.

Kooldioxide

De voornaamste manier waarop een mug zijn slachtoffer vindt, is via de kooldioxide die wij tijdens het ademhalen uitstoten. Sinds kort worden er in landen waar malaria heerst experimenten uitgevoerd met natuurlijke middelen die de CO2 receptoren bij de mug blokkeren, waardoor het lastiger wordt voor de muggen om de kooldioxide waar te nemen. Anti-muggenlampen die een matige hoeveelheid kooldioxide uitstoten en zodoende de muggen in hun val lokken, zijn nog maar kort in de markt. Hard bewijs dat dit een afdoend middel is nog niet voorhanden.

Anti-muggen App

Er komen steeds meer Apps op de markt die claimen dat ze de muggen bij je weghouden. Deze kunnen echter alleen werken door middel van een ultrasoon geluid. Maar het idee om door ultrasoon geluid het geluid van mannetjesmuggen na te bootsen en daarmee de vrouwtjes te verjagen werkt niet. Onderzoek van Professor Paul Garner van de universiteit van Liverpool heeft aangetoond dat Ultrasoon geluid geen enkele werking op muggen heeft.

Ultrasoon geluid heeft een frequentie van ongeveer 7000 Hertz. de frequentie van mannetjesmuggen ligt rond de 700 Hertz. Het ultrasone geluid komt dus niet eens in de buurt en daardoor laten de vrouwtjesmuggen zich dus niet afschrikken.

Muggenplaag

De meeste middelen werken slechts tegen enkele muggen. Heb je last van een echte muggenplaag dan is het verstandig om een professionele ongedierte verdelger in te schakelen. Deze zal je woning en omgeving goed in kaart brengen en op de plekken waar de plaag is ontstaan, met de juiste middelen te werk gaan.

Geef een reactie