Je bekijkt nu Welke hulpmiddelen werken tegen muggen?
37421708 - killing fly

Welke hulpmiddelen werken tegen muggen?

Het valt niet altijd mee om muggen je huis uit te verjagen. Daarnaast wil je ze op een zo milieuvriendelijke manier buiten houden, maar dit lukt helaas niet altijd. Zeker als je allergisch voor muggenbeten bent, heb je ‘hardere’ maatregelen nodig om je hier tegen te beschermen. Op deze pagina bespreken we de anti-muggenmiddelen die er in omloop zijn.

Muggenlamp

De muggenlamp, oftewel anti-muggenlamp, herken je hoogstwaarschijnlijk wel, want professionele keukens en snackbars hebben (of hadden in verband met hygiëne) een grote broer van deze variant. Eigenlijk is het simpel gezegd: een lamp die blauw licht afgeeft. Het apparaat bestaat uit een zogenoemde ‘blacklight’ UV-lamp, die vaak niet alleen muggen, maar ook andere insecten naar zich toetrekt. Hierom heen zit een rooster, ook wel het elektrocutierooster genoemd, dat het beestje voorgoed uitschakelt. Ze worden juist door dit blauwe uv-licht aangetrokken en vliegen zo tegen het rooster aan. Je kunt een muggenlamp al vanaf 25 Euro kopen.

Muggenstekker

Ook in het geval van de muggenstekker is er eigenlijk meer sprake van een anti-muggenstekker. Deze stekkertjes plaats je in het stopcontact. Er zijn eigenlijk 3 varianten van deze muggenstekker: de kleine versie van de muggenlamp, die eveneens met een UV-A lampje de muggen aantrekken en waarbij ze gedood worden met een geruisloze schok en de tweede versie die bestaat uit een flesje die een geur verspreid die de muggen afstoot. Iets diervriendelijker dus. De derde variant bestaat uit een soort stekkertje dat een ultrasoon geluid produceert dat alleen mugjes kunnen horen, maar hier hebben we geen goede ervaringen mee.
Lees hier meer over de (anti-)muggenstekker en ons oordeel.

Muggenspray

Muggenspray, zowel op natuurlijke als chemische basis, is uiterst effectief en noodzakelijk als je in een gebied bent waar veel muggen aanwezig zijn. Als je gevoelig bent voor muggensteken, dan kun je je het beste met een spray insmeren, met name die waar een concentratie aan DEET in zit.


Lees hier meer over de soorten muggenspray.

Citronella

Overal te koop: citronellakaarsen, -stiften, -lotions, -sprays, en -olie. De meningen hierover zijn een beetje verdeeld. Er wordt altijd van gezegd dat citronella de muggen (en andere insecten) weghoudt, maar er is nooit wetenschappelijk bewijs voor geleverd. Toch kan het nooit kwaad om ’s avonds in de zomer een citronellakaars op tafel te zetten. Qua spray moet je er vooral toch naar kijken of er DEET in zit, want alleen citronella biedt onvoldoende bescherming.

Anti-muggenplanten

De citroengeur van Citronella is afstotend, maar er zijn nog meer planten die muggen vreselijk vinden, zoals lavendel, rozemarijn en kattenkruid. Prima alternatief om in de tuin te planten. Voor in huis is een vleesetende plant een welkome uitkomst.

Lees hier meer over de beste anti-muggenplanten.

Muggenarmband

Ook in het geval van de muggenarmband kun je meer spreken van een anti-muggenband. Het is niets minder dan een muggenafstotend bandje dat esthetische oliën uitscheidt (vaak gepaard met citronella). Ideaal voor momenten als je veel buiten bent. Toch is ook hier het effect een beetje afhankelijk van je eigen ervaring. Spray of anti-muggenmelk werkt wat dat betreft beter.

Lees hier meer over de anti-muggen armbandjes en ons oordeel.

Andere anti-muggen tips

Op deze pagina hebben we nog meer Anti-muggentips, waarin we uitleggen hoe je het beste je muggen op een vriendelijke manier buiten je kamer probeert te houden.

Geef een reactie