Je bekijkt nu Helpt de airco of ventilator tegen muggen?

Helpt de airco of ventilator tegen muggen?

  • Berichtcategorie:Muggen verjagen

Het snelle antwoord op deze vraag is ja, airco en/of een ventilator kan helpen bij het op afstand houden van muggen. Hoe dat precies zit? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Airco tegen muggen

De reden dat een airco kan helpen tegen muggen is dat muggen niet dol zijn op kou en toch. Muggen zoeken het liefst warme en vochtige plekken op. Daarom kan het helpen om in de slaapkamer de airco aan te zetten voordat je gaat slapen. Het is echter geen garantie. Het aanzetten van de airco betekent niet dat muggen dan ineens verdwijnen.

De GGD geeft het wel als advies om indien mogelijk op reis waar veel muggenziektes voorkomen in een ruimte met airco te slapen.

Ventilator tegen muggen

Ook het gebruik van ventilatoren kan helpen om muggen op afstand te houden. Een ventiltor zorgt er niet perse voor dat de lucht in de ruimte koeler wordt maar zorgt wel voor luchtverplaatsing. Dit heeft op twee manieren effect:

  1. Bij stevige wind is het voor muggen lastiger om te vliegen. Lastiger betekent niet dat het ze helemaal niet lukt maar het vermoeilijkt de muggen wel om bij jou te komen.
  2. Omdat de wind je lichaamsgeuren door de ruimte verspreid is het voor de mug lastiger om te plaatsen waar de geur vandaan komt en om jou dus op te sporen.

Daarnaast helpt een airconditioning of ventilator indirect. Muggen komen namelijk sneller op je af als je het warm hebt waardoor je bijvoorbeeld gaat zweten. Door te zweten stoot je meer zuurstof uit wat muggen aantrekt. Als je lichaam dus koeler blijft, draagt dat er aan bij dat je minder geuren verspreid die je aantrekkelijk maakt voor muggen.

Geef een reactie